Sistem profesional de incalzire in pardoseala TECE

CERTIFICAT DE GARANTIE

Garantia sistemelor de incalzire prin pardoseala TECE Gmb 

TECE GmbH garanteaza ca pentru productia tevilor au fost folosite materii prime de cea mai buna calitate. Tevile sunt produse cu tehnologii de ultima generatie si sunt testate si verificate continuu pe parcursul intregului proces de productie, fiind in conformitate cu cerintele standardelor DIN 16892 su DIN 4726. TECE GmbH garanteaza performantele si functionalitatea tuturor componentelor care formeaza sistemul profesional TECEfloor. Marcajul SLQ prezent pe componentele gamei TECEfloor atesta ca producatorul TECE GmbH verifica, cerifica si garanteaza perfecta compatibilitate intre toate elementele sistemului profesional de incalzire prin pardoseala TECEfloor. TECE GmbH acorda aceeasi garantie de 12 ani si pentru imbinarile in sapa realizate cu niplele speciale de legatura. 

Termen de garantie

Pentru produsele din gama TECEfloor perioada de garantie este de 12 ani (144 luni) de la data punerii in functiune, dar nu mai mult de 146 de luni de la livrare. Exceptie fac componentelor electrice/electronice, capetele termostatice si garniturile pentru care termenul de garantie este de 4 ani de la livrare. In cazul in care sunt folosite pentru realizarea sistemelor de incalzire prin pardoseala si componente altele decat cele produse de TECE GmbH, fara aprobare scrisa a acesteia, garantia se acorda individual pe produs si se reduce la o perioada de 2 ani pentru componentele electrice, capete termostatice si garnituri si 10 ani pentru restul componentelor. 

Conditii de garantie

 • Conditiile de baza, de garantie, asigurate cumparatorului sunt cele prevazute de legislatia romaneasca in vigoare cat si de legislatia internationala. Drepturile consumatorilor sunt prevazute in legea nr 449/2003, respectiv 296/2004
 • Garantia TECE se refera exclusiv la defectiuni si deteriorari, care pot fi dovedite ca fiind generate ca urmare a unui viciu de material sau ca urmare a unei erori de fabricatie. 
 • Pentru garantarea atat a sigurantei in exploatare cat si a durabilitatii produselor TECE achizitionate, instalarea, intretinerea si verificarea periodica trebuie efectuata numai de firme si instalatii specializate. 
 • Garantia se acorda doar daca au fost respectate instructiunile de proiectare instalare si utilizare furnizate impreuna cu produsul.
 • Garantia este valabila doar daca prezentul certificat de garantie este completat integral, semnat si transmis catre TECE in maxim 3 luni de la data punerii in functiune. 
 • Certificatul de garantie trebuie insotit in mod obligatoriu de factura de achizitie si raportul de testate/punere in functiune.
 • Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei. 

Nu fac obliectul garantiei si nu sunt acoperite de aceasta: 

 • deficiente estetice sau deteriorari cauzate de manipulari neglijente, depozitare impoprie si distrugeri accidentale,
 • defectiuni care nu pot fi imputate TECE GmbH provocate fie de deficiente constructive sau de proiectare a instalatiilor din care face parte sistemul, fie de montarea, prelucrarea sau utilizarea eronata a acestuia, fie de modificari facute fara aprobarea TECE. Fie de utilizarea fara aprobare TECE a altui mediu de curgere decat apa
 • componentele sistemului deteriorate datorita inghetului fluidului din instalatie

Mod de asigurare a garantiei

Garantia se asigura prin inlocuirea gratuita a componentelor sistemului TECEfloor dovedite a fi defecte ca urmare a unor vicii de fabricatie. Se vor inlocui si partile ce sunt avariate ca urmare a procesului de remediere si aducere a instalatiei la starea anterioara aparitiei avariei. Se exclude acordarea de despagubiri pentru perioadele in care instalatia nu a fost functionala. 

TECE GmbH preia raspunderea pentru pagube produse pana la suma de 250.000 Euro/eveniment si in suma totala de maxim 500.000 euro/an

Reclamatii si mod de interventie

 • TECE GmbH Romania SRL isi rezerva dreptul de a insarcina firme de specialitate, la propria sa alegere, in vederea executarii de expertize tehnice si in vederea executarii de interventii aferente operatiunilor de reparatii/inlocuire produse in garantie. 
 • In caz de avarie, beneficiarul se obliga sa instinteze TECE GmbH in maxim 10 zile de la aparitia defectului si sa ofere reprezentatilor TECE posibilitatea verificarii avariei inainte de a lua orice masuri de inlaturare. In caz contrar, orice pretentie de garantie din partea acestuia se considera nula de drept. 
 • Orice masura luata sau recomandata de TECE in scopul diminuarii efectelor avariei nu este considerata a fi o recunoastere tacita a vreunei raspunderi de garantie. 
 • Remediul exclusiv in temeiul prezentei garantii si in temeiul legii va fi alegerea exclusiva a TECE si va constata in repararea si inlocuirea produsului defect sau returnarea pretului de cumparare a produsului defect. 
 • Orice lucrari de reparatii/inlocuiri efectuate in perioada de garantie duc la extinderea perioadei de garantie cu durata perioadei in care au fost efectuate lucrarile sau produsul s-a alfat in reparatie.